Dupont slider 300
  • Home
  • DuPont Dordrecht
  • Elke dag DuPont

Elke dag DuPont

Iedereen gebruikt bijna dagelijks producten waarvan de grondstoffen gefabriceerd zijn in de DuPont Dordrecht fabriek. Dat doen we vaak zonder dat we dat weten. Van formaldehyde wordt bij DuPont Dordrecht de stof Delrin® gemaakt. Dit is een kunststof die net zo sterk is als metaal, maar veel minder weegt.

Delrin® wordt door bedrijven over de hele wereld gebruikt voor het maken van producten waar wij niet zonder kunnen. Bijvoorbeeld de rode knoppen van je autogordels en onderdelen van elektrische tandenborstels. Maar ook insulinepennen en skibindingen worden gemaakt van Delrin® dat bij van DuPont Dordrecht wordt gemaakt.

Naast Delrin® produceert DuPont Dordrecht ook Bynel®, Fusabond® en Surlyn®.

Surlyn® wordt bijvoorbeeld gebruikt op de zolen van sportschoenen om slijtage tegen te gaan en als toplaag van laminaat.

Bynel® wordt gebruikt om yoghurtdekseltjes dicht te plakken en om diverse lagen vacuum folie aan elkaar te plakken. Bijvoorbeeld de verpakking van kaas. Deze bestaat uit wel 10 lagen vacuumfolie, allemaal met specifieke eigenschappen om voedsel vers te houden.

Fusabond® maakt het mogelijk om gebruikt plastic te recyclen en er nieuw hoogwaardig plastic van te maken, bijvoorbeeld voor jerry cans.