Dupont slider 300

Woordenboek

Er komen veel moeilijke termen voorbij als het over de producten van DuPont gaat. Wij vinden het belangrijk om dat duidelijk uit te leggen. Hieronder vind je voor een aantal van de meest voorkomende woorden een korte uitleg.

Delrin®

Is een stof die vooral in de industrie gebruikt wordt. Het is een heel harde en lichtgewicht stof en daarom geschikt voor veel producten die lang moeten meegaan. Deze stof is ontwikkeld door DuPont. Delrin® wordt veel toegepast voor onderdelen in machines als vervanging van metaal. Het voordeel is dat het niet roest en dat er geen olie of kogellagers nodig zijn voor een soepele mechanische beweegbaarheid. Delrin® wordt ook wel polyoxymethyleen of polyacetaal genoemd.

Formaldehyde

Formaldehyde is een kleurloos gas met een prikkelende geur. Het komt voor in de natuur, zoals in groente en fruit en in kleine hoeveelheden komt het ook in het lichaam voor. Formaldehyde wordt ook wel spaanplaatgas genoemd. Het zit in veel materialen, zoals MDF (spaanplaat), triplex en multiplex, vloerbedekking, gordijnen, meubelbekleding, UF-schuim voor spouwmuurisolatie en conserveermiddel. DuPont Dordrecht maakt in de fabriek van methanol het gas formaldehyde. Dat wordt omgezet in Delrin. Deze kunststof wordt over de hele wereld gebruikt als grondstof voor heel veel producten die je dagelijks gebruikt.