Dupont slider 300

Statement 11 oktober

DuPont Dordrecht legt enkele productielijnen stil

Tijdens het reinigen van een leiding van één van de twee productielijnen in de Delrin® Chemical fabriek heeft zich maandagavond bij DuPont een kleine formaldehydelekkage voorgedaan aan een afsluiter (geschat minder dan 1 kg).

De recent geïnstalleerde analysers hebben hun werk gedaan. Op basis van de procedure die vorige week in verband met deze analysers is geïntroduceerd, heeft de directie van DuPont deze productielijn stilgelegd. Er is een melding van een onvoorzien voorval gedaan aan de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Geen risico bestaan voor werknemers en omwonenden

DuPont bevestigt dat er op geen enkel moment een risico heeft bestaan voor de gezondheid van werknemers en omwonenden. De Omgevingsdienst is binnen geweest, en was er tijdens het bezoek van overtuigd dat het om een kleine lek gaat. Op verzoek van gedeputeerde Jansen van de provincie Zuid-Holland heeft DuPont ook de tweede productielijn in de Delrin® Chemical fabriek stilgelegd. De productie in de Delrin® Compounding fabriek kan doordraaien. Dinsdag spreekt DuPont opnieuw met de Omgevingsdienst over de ontstane situatie.