Dupont slider 300

Directeur DuPont Europe in het FD

Open gesprek met Govert Griffioen over recente incidenten en de plannen voor de toekomst

Dordrecht, 31 oktober 2016 – “We willen voorkomen dat mensen het gevoel hebben dat hier enge dingen gebeuren,” aldus Govert Griffioen, directeur DuPont Europa in een interview met het FD. Vandaag verscheen het interview in de krant en online. Hierin werd ingegaan op de incidenten die zich recentelijk hebben voorgedaan, de ontwikkelingen en verbeteringen die hiermee gepaard gaan en de plannen voor de toekomst.

Verbeteren van de beeldvorming

Het imago van DuPont in Dordrecht wat in de afgelopen jaren een behoorlijke deuk heeft opgelopen, zit de organisatie bij het maken van nieuwe afspraken en verbeterplannen vaak dwars. “Gezien het nieuws van de laatste jaren en maanden is het begrijpelijk dat mensen zich zorgen maken”, volgens Govert. “We werken er hard aan om de beeldvorming weer op het goede spoor te krijgen.” DuPont belooft meer openheid. Zo gaan zij vaker om de tafel met omwonenden en overheden en is ook deze website daar bewijs van.

Er lopen op dit moment een aantal onderzoeken naar de recente incidenten in opdracht van verschillende instanties, zoals het Rijk en de provincie Zuid-Holland. Ook doet DuPont onderzoek, samen met een externe partij. “We gaan met de stofkam door de hele fabriek,” zegt Govert. “Om herhaling te voorkomen. We willen tot de grond van het gebeuren gaan om uit te sluiten dat het nog een keer gebeurt.”

Klik hieronder om het artikel te lezen.

picto FD