Dupont slider 300

DuPont gaat door met vermindering emissie

Aanvraag voor gescheiden milieuvergunning wordt ingediend

Dordrecht, 22 december 2016 - DuPont Dordrecht heeft tijdens overleg met de bestuurders van Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht, aangekondigd een nieuwe milieuvergunning aan te vragen, die los staat van de vergunning van Chemours.

Beide organisaties zullen samenwerken met de vergunningverlenende autoriteiten, gemeenten en milieudeskundigen om een aanvaardbaar niveau van emissies vast te stellen voor de komende jaren. DuPont Dordrecht is van plan om het vergunningsproces zo snel mogelijk af te ronden, waarbij het bedrijf alle wettelijke vereisten in acht zal nemen.

Een stap in de nieuwe richting

“Chemours is een aparte juridisch entiteit, wij vinden het daarom gepast om een eigen milieuvergunning aan te vragen onder de naam van DuPont,” aldus Govert Griffioen, Plant Manager DuPont Dordrecht. “Deze stap is een onderdeel van onze voortdurende inspanning om onze activiteiten en bedrijfsvoering te verbeteren. We willen hiermee benadrukken dat veilige bedrijfsvoering een kernwaarde is en blijft en we blijven investeren in de nieuwste apparatuur, trainingen en systemen die nodig zijn om dit te realiseren.” Gedurende dit proces gaat DuPont in gesprek met vertegenwoordigers van de omwonenden om informatie te delen en om feedback te verzamelen.