Dupont slider 300

DuPont in Duurzaamheid: Dordrecht

DuPont investeert in slimmer werken en het milieu te sparen.

Dordrecht, 13 januari 2017 – Alles wat DuPont doet, staat in het teken van duurzaamheid. Deze week verscheen de Duurzaamheid:Dordrecht, waarin DuPont ook een pagina heeft. Hierin geeft DuPont Dordrecht meer informatie over zijn activiteiten, welke investeringen zij doen om slimmer te werken en het milieu te sparen en geeft meer inzicht in de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de bedrijfsvoering. 

Continue verbeteren maakt een belangrijk deel uit van de bedrijfsvoering bij DuPont. Zo is er bijvoorbeeld in 2015 een nieuwe extruder in gebruik genomen in de Delrin Compoundingfabriek. “Met die nieuwe machine kan er meer product worden gemaakt, maar is het energiegebruik omlaag gegaan en kon de uitstoot van formaldehyde van de fabriek met 20 procent worden verminderd,” aldus Govert Griffioen, plant manager DuPont Dordrecht. “Bovendien konden dankzij de nieuwe machine kwaliteitsverbeteringen worden doorgevoerd. Uiteindelijk is dat een win-winsituatie voor het milieu én voor de klanten van het bedrijf.”


“We willen onze eigen verantwoordelijkheid”

Tevens wil DuPont Dordrecht graag een eigen milieuvergunning. Op dit moment werken zij nog onder de vergunning van de firma Chemours, de eigenaar van het terrein aan de Baanhoekweg. “Door een eigen milieuvergunning aan te vragen, nemen we onze eigen verantwoordelijkheid als vestiging in een dichtbevolkt gebied,” verklaart Griffioen. “We weten dat sommige buren zorgen hebben over onze uitstoot. We hebben deze beslissing genomen als onderdeel van onze inspanningen om onze productieprocessen continue te verbeteren.”
Klik op onderstaande afbeelding om het hele artikel te lezen.

Heeft u vragen over DuPont? Neem gerust contact met ons op via het contact formulier op deze site.

duurzaamheidskrant Dordrecht cover