Dupont slider 300

Nieuwe kalibratiebank voor studenten Da Vinci College

DuPont Dordrecht helpt bij opleidingstraject Da Vinci College

Dordrecht, 9 maart 2017 - De mbo-studenten op het ROC Da Vinci College in Dordrecht kunnen voortaan oefenen op een kalibratietestbank. Deze werd aan de school geschonken door DuPont. Woensdag 8 maart vond de feestelijke overhandiging plaats.

De kalibratietestbank heeft een plek gekregen op het meet- en regelplein in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark. Studenten Procestechniek en Middenkader Engineering leren op dit apparaat drukmeters en –transmitters te kalibreren en af te stellen. DuPont en het Da Vinci College ontwikkelen samen een opleidingstraject voor de kalibratietestbank. DuPont assisteert bij een train-de-trainer traject, waarin de docenten alle ins en outs van de testbank leren. DuPont draagt ook bij aan de nieuwe lesstof over de kalibratietestbank voor studenten Procestechniek en Middenkader Engineering niveau 3 en 4.

Naast de door DuPont geschonken kalibratietestbank beschikken de studenten in de Duurzaamheidsfabriek al over de XCaliber FlowLoop. Deze is gebouwd naar het voorbeeld van de EuroLoop, de grootste kalibratiefaciliteit ter wereld voor olie- en gasmeters. Het is uniek dat een mbo-instelling deze twee soorten kalibratiesystemen naast elkaar in huis heeft.

Over de Duurzaamheidsfabriek

In de Duurzaamheidsfabriek (DZHF) bundelen bedrijfsleven, onderwijs en overheid hun krachten om innovaties te bevorderen, onderwijs en bedrijfsleven met elkaar te verbinden en de instroom van technisch talent te stimuleren. De DZHF bestaat uit twee bedrijfsvloeren en een bovenverdieping met ontmoetingsruimtes en werkomgevingen zoals het LexLab, een innovatielab met 3D-printers en lasersnijders. De DZHF is sinds juli 2016 Fieldlab Smart Industry. Een Fieldlab is een praktijkomgeving waarin bedrijven en kennisinstellingen Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Bij Smart Industry draait het erom hoe ICT en nieuwe productietechnologieën toegepast kunnen worden om de maakindustrie te verbeteren.